Wie wil er nou niet gezond zijn en fitter door het leven gaan? De eerste stap is niet altijd makkelijk. Vaak zelfs confronterend. Toch is die eerste stap het belangrijkst!

Om je huidige gezondheid in kaart te brengen en actie te ondernemen voordat het te laat is, heb ik een mooi aanbod voor je. Je kunt jezelf hieronder direct inschrijven voor een Health Check.

de leefstijl snack 2 wandelen

Graag je voornaam invullen
Graag je achternaam invullen
Graag je e-mailadres invullen
Graag je telefoon invullen
Ongeldige invoer

 

 Dit gaan we meten en verbeteren

BMI

1. De BMI (Body Mass Index)

Met het berekenen van je BMI heb je een globale indruk of je een gezond gewicht hebt. De BMI wordt berekend aan de hand van een aantal gegevens en wel; je geslacht, je leeftijd, je lichaamslengte in meters en je gewicht in kilo’s.  Op de sites van de hartstichting en het voedingscentrum kun je dit zelf berekenen.

De resultaten worden afgezet tegen de normwaardes. Toch is het meten van de BMI minder betrouwbaar. Het zegt namelijk niets over de oorzaak van een te hoge BMI. Indien iemand namelijk een hoge spiermassa heeft (body builder) kan dit ook een hoge BMI score geven. Daarnaast geeft de BMI niet aan hoe de vetverdeling is. Daarom is het meten van de buikomvang zo niet nog veel belangrijker.

 

Buikomvang

2. Het meten van de buikomvang

Je trekt een meetlint om je middel waarbij je het midden neemt tussen de onderste rib en de bekkenkam en zorg dat het meetlint over je navel loopt. De volgende scores zijn van belang: (buik-taille omvang). Een Buikomtrek bij de man van < 94 cm en bij de vrouw < 80 cm is prima. Indien je bij mij een traject gaat starten dan neem ik altijd een lichaamsanalyse af op de "InBody"

 

InBody meting

3. InBody meting (lichaamsanalyse)

Een zeer uitvoerige lichaamsanalyse met zeer waardevolle gegevens die wordt uitgevoerd met speciale apparatuur die in onze sportschool in Breda staat. De InBody meting kent vier belangrijke componenten.

  1. Het geeft een direct segmentale analyse van je lichaam (5 segmenten; armen, benen en romp)
  2. Er wordt gemeten met verschillende frequenties. Dit geeft een hoge nauwkeurigheid.
  3. Het kent een 8-punts electrode meting
  4. Geen voorgeprogrammeerde aannames. Dankzij de exclusieve technologie van Biospace is er geen noodzaak om gebruik te maken van empirische schatting. Geslacht of leeftijd hebben geen invloed meer op de resultaten.