Het is een veel gehoorde vraag. Hoe verlies ik mijn buikvet? Wat belangrijk is om te weten is wat buikvet nu werkelijk is. Je kunt het buikvet verdelen in het onderhuids buikvet. Dit is het buikvet wat je samen met je huid zo op kunt pakken. Daarnaast heb je het diepere buikvet tussen je buikorganen. Dit noemen we ook wel het viscerale vet en kun je niet oppakken. Het geeft juist meestal het harde buikgevoel. Dit is nu het slechte buikvet.

hoe verlies je buikvet

Wat zijn oorzaken van teveel buikvet?

Er zijn nogal wat factoren die er toe leiden dat we teveel buikvet krijgen. De meest makkelijke om te begrijpen is wel dat je meer eet als dat je verbrandt. Daarnaast eten we teveel vulling en te weinig voeding. Hiermee bedoel ik dat er te weinig gelet wordt op wat je eet. We hebben ook veel teveel eetmomenten. We bewegen veel te weinig. En veel van ons hebben bewust of onbewust last van chronische stress. Chronische stress verhoogt continue je cortisol hormoon spiegel in je bloed wat er weer voor zorgt dat je meer vet vasthoudt. 

Plaatselijk buikvet verliezen is een mythe!

Proberen plaatselijk je buikvet weg te trainen is niet mogelijk. Je kunt door het trainen van je buikspieren zorgen voor sterkere- en strakkere buikspieren. Maar het zal je hoeveelheid dieper buikvet niet echt veranderen. Wil je het meten? Voor mannen spreken we van een gezonde buikomvang bij 94 cm. of minder. Bij vrouwen is dit 80 cm. of minder. Zie de Healthcheck. Wil je buikvet kwijtraken dan zul je je lichaam moeten aanzetten tot een algehele vetverbranding die uiteindelijk ook het buikvet zal gaan aanspreken.

Wat moet je niet doen

  • Richt je niet op cardio training zoals hardlopen of fietsen.
  • Ga niet alleen buikspieroefeningen doen.
  • Werk niet met een streng dieet. 
  • Zorg er niet voor dat je het eten van vetten gaat vermijden.

Wat moet je wel doen

  • Eet en drink minder koolhydraten (suikers)
  • Eet meer gezonde vetten
  • Verander je voedingspatroon
  • Zorg voor ontspanning
  • Kom op tijd in beweging
  • Ga voor een krachttrainings programma van de grotere spiergroepen

Verrast over het bovenstaande? Ik vertel je graag waarom het wel en niet werkt. Maak een afspraak.

Waarom is het goed voor je?

Verlies van buikvet verlaagt de kans op langdurige laaggradige ontstekingen in je lichaam. Deze geven een continue verhoogde activiteit van je immuunsysteem. Hierdoor krijg je eerst allerlei vage klachten die zich uiteindelijk verder zullen ontwikkelen tot hoge bloeddruk, gewrichtsklachten, obesitas, slecht slapen, suikerziekte of zelfs vormen van kanker.

Dus doe er iets aan niet morgen, maar vandaag !

Health Check boeken