Ik was al jaren maatschapslid van een grote fysiotherapie praktijk en daarnaast ook eigenaar van een sportcentrum. Ik werkte volle dagen zowel op de werkvloer als fysio alsook in het aansturen van de medewerkers in mijn praktijk en sportcentrum. Daarnaast had ik natuurlijk ook de eindverantwoording op beide fronten. Maar het ging me goed zowel zakelijk als privé. Ik had het knetterdruk, maar was ‘t gewend en wist niet beter om altijd maar door te pakken. Dagen van 7.00 tot 23.00 uur alsook doorwerken in het weekend in het sportcentrum was het basis patroon. Slecht slapen, verkeerd eten, weinig sporten en geen moment van bezinning. Ik was niet meer in balans en ik was mezelf zowel lichamelijk als geestelijk aan het slopen. Complete roofbouw. Maar ik negeerde elk signaal.

Harde reset

Tot een aantal jaren geleden. Toen kwam dan ook de harde “reset“ . Mijn lichaam gooide de bekende handdoek in de ring. Het was genoeg. De een krijgt een hartaanval of een beroerte, een burn-out of een depressie. Bij mij was het kanker! De diagnose was tongkanker en de mededeling van de behandelend arts was duidelijk. Peter je toekomst is erg onzeker. We gaan een zwaar traject in met de bekende garantie tot aan de deur.

Er brak een periode aan van operaties, bestralingen, controles en tientallen gesprekken met meerdere specialisten. Een tijd van overleven. Maar ook een tijd van reflectie en bezinning. Ik had al dood kunnen zijn! Was dit het allemaal waard geweest. Ik vocht voor mijn leven en voor mijn toekomst met mijn vrouw en kinderen.

Ik veerde weer op en een stem in mij zei dat ik nu keuzes moest maken. En dat deed ik. Ik stopte als fysiotherapeut. Besloot om door te gaan in mijn sportcentrum en baas te worden over mijn eigen agenda en te werken aan de juiste balans tussen arbeid en rust. Maar intussen groeide bij mij ook de nieuwsgierigheid om op zoek te gaan naar de oorzaak van de oorzaak wat uiteindelijk leidde tot mijn ziekte. Wat gebeurt er allemaal in je lichaam en geest waardoor velen van ons uiteindelijk klachten krijgen. De bekende welvaartsziekten. Zoals hoge bloeddruk, obesitas, diabetes etc.

Oersterk leven

Ik werd getriggerd door een presentatie van Richard de Leth over een “ Oersterk leven”.  Ik begon zijn boeken te lezen en startte uiteindelijk met het volgen van de 3 jarige opleiding tot Master Oersterk Coach. Maar maakte ik weer niet dezelfde fout?  Zowel coachen van mensen naar een beter leven als het runnen van een sportcentrum?

Nee dat nooit meer! Ik besloot om ook te stoppen met het sportcentrum en dit over te dragen aan onze oudste zoon Koen. Als gediplomeerd (sport)fysiotherapeut wist ik genoeg van bewegen en trainen. Maar ik wilde ook veel weten van gezonde voeding, ontspanning, mindset en bezinning. Dit heb ik gevonden in de opleiding tot geregistreerd Oersterk Coach.

Mijn ultieme doel

Het heeft mijn inzichten over het leven doen veranderen alsook mij veel bewuster gemaakt van een gezonde leefstijl met behoud van plezier in het leven. Daarnaast ben ik dankbaar intussen opa te zijn van 4 kleinkinderen wat voor mij een extra stimulans is naar een gezonde toekomst.

Het is daarom mijn ultieme doel om mensen zoals jij en ik te helpen om ook dit gevoel te ervaren, terug te krijgen en dit ook vast te houden. En te snappen wat het is om:

  • Weer lekker in je vel te zitten.
  • Weer goed te slapen.
  • Weer op te staan met energie.
  • Weer te kunnen rennen met je kleinkinderen.
  • Weer dankbaar te zijn voor iedere nieuwe dag.

Kortom weer kwaliteit van leven.

Je kunt ook kiezen voor je huidige leefstijl. Maar onthoudt een ding. Er is maar één leven.

Met gezonde groet,
Peter Gerrits