Meten is weten! Hoe sta jij ervoor met je gezondheid? Zoals je zult begrijpen is het belangrijk om je resultaten terug te zien in meetwaardes. Om dit consequent uit te voeren en ook te blijven uitvoeren is het belangrijk eerst te weten wat hiervoor de mogelijkheden zijn. Hieronder staan drie methodes die ik gebruik bij de Health Check van mensen met overgewicht en mogelijk teveel buikvet. Bekijk eerst even de korte video over de manier waarop ik je lichaam kan meten.

 

 

BMI

1. De BMI (Body Mass Index)

Met het berekenen van je BMI heb je een globale indruk of je een gezond gewicht hebt. De BMI wordt berekend aan de hand van een aantal gegevens en wel; je geslacht, je leeftijd, je lichaamslengte in meters en je gewicht in kilo’s.  Op de sites van de hartstichting en het voedingscentrum kun je dit zelf berekenen.

De resultaten worden afgezet tegen de normwaardes. Toch is het meten van de BMI minder betrouwbaar. Het zegt namelijk niets over de oorzaak van een te hoge BMI. Indien iemand namelijk een hoge spiermassa heeft (body builder) kan dit ook een hoge BMI score geven. Daarnaast geeft de BMI niet aan hoe de vetverdeling is. Daarom is het meten van de buikomvang zo niet nog veel belangrijker.

 

Buikomvang

2. Het meten van de buikomvang

Je trekt een meetlint om je middel waarbij je het midden neemt tussen de onderste rib en de bekkenkam en zorg dat het meetlint over je navel loopt. De volgende scores zijn van belang: (buik-taille omvang). Een Buikomtrek bij de man van < 94 cm en bij de vrouw < 80 cm is prima. Indien je bij mij een traject gaat starten dan neem ik altijd een lichaamsanalyse af op de "InBody"

 

InBody meting

3. InBody meting (lichaamsanalyse)

Een zeer uitvoerige lichaamsanalyse met zeer waardevolle gegevens. De apparatuur waarmee ik je meet, staat in mijn voormalige sportschool in Breda. De InBody meting kent vier belangrijke componenten.

 1. Het geeft een direct segmentale analyse van je lichaam (5 segmenten; armen, benen en romp)
 2. Er wordt gemeten met verschillende frequenties. Dit geeft een hoge nauwkeurigheid.
 3. Het kent een 8-punts electrode meting
 4. Geen voorgeprogrammeerde aannames. Dankzij de exclusieve technologie van Biospace is er geen noodzaak om gebruik te maken van empirische schatting. Geslacht of leeftijd hebben geen invloed meer op de resultaten.

 

Wat gaan we meten?

 • De totale lichaams samenstelling (spieren, water, vet en mineralen)
 • De spier-vet analyse (verhouding van spier- en vetmassa)
 • Obesitas analyse (BMI, vetpercentage, viscerale vet, vetverdeling)
 • Segmentale spieranalyse

De resultaten

De uitkomst wordt vastgelegd op een resultatenblad. Hiermee hebben we een krachtig meetresultaat als vertrekpunt van een traject.

Meld je eenvoudig aan voor:

 • De Inbody Meting
 • Uitleg over het persoonlijke resultaten formulier
 • Uitleg over Oersterk Coaching

Voor slechts € 29,95 weet je waar je aan toe bent!

Graag je voornaam invullen
Graag je achternaam invullen
Graag je e-mailadres invullen
Graag je telefoon invullen
Ongeldige invoer