Vele vormen van eczeem en andere huidklachten ontstaan nog al eens bij intoleranties of allergieën als gevolg van een bepaalde voedsel inname.

Bekend zijn reacties op het eten van gluten, hazelnoten, appels of het drinken van melk. Maar ook bij eten wat smaakversterkers of conserveermiddelen bevat. 

Oorzaken die hiertoe kunnen leiden zijn dat je:

  • Een tekort hebt van een bepaald enzym
  • Een tekort hebt van een bepaald transporteiwit in je darmen
  • Een overschot eet van bepaalde eiwitten
  • Te veel smaakversterkers eet

Naast de bekende huidklachten kun je mogelijk ook last hebben van buikpijn, hoofdpijn, benauwdheid of misselijkheid. 

Als orthomoleculair therapeut ga ik op zoek naar wat de oorzaak is van je eczeem of andere reactieve klachten nadat je iets gegeten hebt. Zit het in de voeding zelf of zit de oorzaak in de bovengenoemde tekorten. Of ligt de oorzaak misschien wel in je spijsvertering en/of in de betrokken vitale organen zoals lever, maag, darmen en alvleesklier. Een mooie zoektocht waarbij specifieke diëten of bloedtesten ondersteunend kunnen zijn.

Wil je hier meer van weten? Bel me gerust op om te vragen of ik iets voor je kan betekenen.