Wat is stress? Stress is eigenlijk een verandering waarop we moeten reageren. Je wordt door een prikkel van buitenaf of van binnenuit uit balans gebracht. Je wilt weer zo snel mogelijk terug in die balans komen. Maar hoe? Ik leg het graag aan je uit!

Wat zijn bekende prikkels die je uit balans brengen?

  • Psychische prikkels.
  • Lichamelijke prikkels van buitenaf.
  • Lichamelijke prikkels van binnenuit. Denk aan voeding of drank.

We registeren deze prikkels via onze zintuigen, emoties en receptoren op onze cellen. Een kortstondige prikkel kunnen we goed verwerken, maar het zijn juist de langdurige prikkels of de combinatie van prikkels die ons schade toebrengen. Naast de geestelijke schade moet je hierbij ook denken aan veranderingen in je energie verdeling, je hormoonbalans, je darmflora en schade aan je darm barrière. Net als een slechtere functie van je lever, schildklier en je bijnieren.

Hoe veerkrachtig ben jij?

Gezondheid is ons vermogen om zo snel mogelijk terug te komen in balans. Deze veerkracht is belangrijk om geen lichamelijk ongemakken te krijgen door chronische stress. Naast je veerkracht is het ook afhankelijk van hoe belastbaar je bent. Met andere woorden: Hoe goed is je weerstand tegen prikkels? Beschikken we over een brede evenwichtsbalk waardoor we makkelijk een stootje kunnen hebben of leven we op een smalle balk en vallen we er makkelijk af.

Je belastbaarheid kun je trainen!

Hiervoor gebruik je prikkels die voor je lichaam en geest herkenbaar zijn. We noemen dit hormethische prikkels. Aan de hand van de juiste adviezen en coaching leer ik je om te gaan met de huidige omgeving en leer ik jezelf te trainen om beter belastbaar te zijn.

Dit doen we door de juiste verandering in je leefstijl. Door aanpassingen in voeding, beweging, bioritme, ontspanning en functionele ademhalingsoefeningen en mogelijk met ondersteuning van supplementen.

Bel me voor een gratis intake