Herken je dit ook? 's Avonds doodvermoeid op de bank neerploffen en na het eten geen energie meer hebben voor iets leuks. 's Ochtends door de wekker heen slapen en al vermoeid opstaan. Jezelf de hele dag niet fit voelen. Regelmatig overdag een dip hebben na de lunch. Allemaal tekenen van het ontbreken van energie. Ik leg je graag uit wat je hier aan kunt doen!

waar krijg je energie van

Wat geeft je nu juist energie?

Graag neem ik wat aanpassingen met je door die je meteen meer energie zullen geven. Alle tips en adviezen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en dus niet zomaar de persoonlijke mening van de zoveelste lifestyle coach. Probeer ze maar eens een weekje uit!

Geen zin in algemene tips? Bel me voor persoonlijk advies en begeleiding!

Pas je voedingspatroon aan

Eet alleen als je honger hebt. Probeer het eten op vaste tijden eens te negeren. Waarom eten we altijd 's morgensvroeg, tussen de middag en in de avond. Sla eens een eetmoment over. Je organen hebben ook rust nodig en eten is ontsteken. Wist je dat je alvleesklier gemiddeld zes uur nodig heeft om te herstellen van een flinke maaltijd? Zoals je zelf een dag-nacht ritme hebt, zo hebben onze organen ook een ritme.

Vermijdt het eten van geraffineerde suikers

Door het vermijden van het eten van veel geraffineerde suikers en het drinken van frisdranken en vruchtensappen wordt ons immuunsysteem minder zwaar belast en kan alle energie naar die organen die het nodig hebben. Denk hierbij overdag aan onze spieren en hersenen. We worden minder snel moe en kunnen beter nadenken en onze focus houden.

Zorg dat je iedere dag goed in beweging bent

Door iedere dag veel te bewegen en met regelmaat krachtsoefeningen te doen zorg je voor de aanmaak van gezonde stofjes in de spieren alsook zorg je voor het terugdringen van je stress hormonen in je lichaam.

Ga op tijd naar bed

Een vast slaapritme is ontzettend belangrijk voor het herstel van je lichaam en geest. Overdag maken we continue schade en stoppen we het lichaam vol met afvalstoffen. Tijdens een goede nachtrust ruimen onze hersenen en ons lichaam alle afvalstoffen op. Vooral de uren voor middernacht zorgen voor veel winst door de werking van een aantal belangrijke hormonen. zoals melatonine en het groeihormoon

Zorg vooral voor een optimale celgezondheid!!

Door dagelijks een aantal supplementen te nemen zorg je voor een optimale celgezondheid. Jouw gezondheid wordt logischerwijs bepaald door de gezondheid van al je cellen. Van je hersencellen tot je levercellen alsook je hart- en darmcellen. Helaas krijg je via voeding alleen niet alle vitaminen en mineralen binnen. Het is daarom belangrijk om de dag te ondersteunen met het nemen van Vitamine D3, K2, C en de mineralen magnesium, zink, jodium, selenium en het vetzuur omega 3. Wil je hier meer over weten kijk dan eens verder naar de Vitaily producten en de visolie van Zinzino.

Zorg voor minder stress

Stress is misschien wel de oorzaak van alle chronische ziekten. Door chronische stress is je energie verdeling in je lichaam continue uit balans. Hierdoor raken verschillende organen uitgeput. Dit leidt eerst tot onverklaarbare vage klachten en uiteindelijk tot serieuze klachten. Neem eens wat meer tijd voor jezelf. Ga eens even lummelen.

Zorg voor zingeving en een positieve omgeving

Sta iedere ochtend op met een doel. Ga bij jezelf eens na wat voor jou belangrijk is. Waar krijg je energie van. Vermijdt personen die je erg veel energie kosten en maak verbinding met mensen waar je energie van krijgt.

Zorg elke dag voor voldoende vitamines en mineralen

Probeer iedere dag 400 ot 500 gram groenten te eten en twee stuks fruit. Eet meer vette vis, schaal- en schelpdieren, noten en zaden.

Drink voldoende water

Het is belangrijk om te zorgen dat je voldoende vocht tot je neemt. Het beste is om drie keer per dag te " Bulkdrinken ". Dit is drinken tot je echt het gevoel hebt vol te zitten.

Langer leven met meer energie

Je hele leven omgooien is niet eenvoudig. Het vraagt discipline, omdat het meer is dan even een dieet om wat buikvet te verliezen. Het is een nieuwe manier van leven. Dat is anders, maar hoeft niet minder leuk te zijn. Gezond leven kan heerlijk zijn doordat je meer energie krijgt en langer kunt genieten van de mensen om je heen. Gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte. Ik help je graag bij de start van je nieuwe leven!