Wat is pijn? Pijn is een zeer onplezierige sensorische- en emotionele gewaarwording die meestal gepaard gaat met een acute of geleidelijk ontstane beschadiging van weefsel in je lichaam.

Pijn oplossen in plaats van pijn bestrijden

Iedereen heeft wel eens pijn. Voor even kunnen we dat wel hebben. Al is de hevigheid hierin natuurlijk ook wel van belang. Al snel is het dan zo dat we zelf actie ondernemen door een pijnstiller te nemen. En als de klachten te hevig of te lang aanhouden stappen we naar de huisarts en krijgen we meestal een pijnstilling met of zonder ontstekingsremmer. Zoals je misschien wel weet, werken deze middelen op basis van het remmen van de pijnsymptomen en niet op de oorzaak van de pijn.

Als orthomoleculair therapeut en OERsterk coach wil ik weten wat de oorzaak van de oorzaak is. Welk proces is er aan vooraf gegaan of is nog gaande wat de pijnsignalen veroorzaakt? Zoals de pijnklachten bij allerlei auto-immuun ziekten zoals Reuma of fibromyalgie? Zijn er veranderingen in je leefstijl mogelijk die er voor kunnen zorgen dat de pijnklachten blijvend afnemen of zelfs verdwijnen? Vaak vind ik de oplossing in andere voeding, stress-reductie en bewustwording.

Pijn voorkomen door leefstijl-veranderingen

  • Veranderingen in je voeding
  • Veranderingen in je beweegpatroon
  • Veranderingen in je slaappatroon
  • Stress reductie
  • Het ondersteunen met supplementen
  • Meer tijd voor ontspanning, zingeving, het stellen van doelen.

Graag ga ik met je hier naar op zoek. Neem eens contact met me op.