Een strenge lockdown, met een avondklok, thuisblijven, thuiswerken en het sluiten van scholen, winkels en sportcentra is erg slecht voor onze gezondheid. Deze maatregelen hebben een enorme impact op onze geest, maar ook op ons lichaam. We zijn gemiddeld afgelopen jaar maar liefst 5 kilo aangekomen. Heb jij zelf de vraag al durven te stellen hoe het met jouw gezondheid staat? Ik ga je niet vragen hoe het met je gaat, ik kan het je vertellen!

Corona-buikje

Bewust of onbewust heeft je lijf geleden door de Corona beperkingen. Gewichtstoename is misschien wel de meest zichtbare. Dit geldt voor 24% van de mannen en zelfs voor 33% van de vrouwen (onderzoek RIVM). Zorgwekkend is ook dat 53% van de Nederlanders minder is gaan bewegen. Er komen steeds meer mensen met een BMI van 30 of meer.

Gezonder eten blijkt moeilijk als we ons niet prettig voelen

Ons voedingspatroon is ook veranderd. We bestellen meer eten. We kopen meer ongezond voedsel. De hoofdoorzaak is stress. Stress klachten zijn een logische psychologische reactie op een pandemie. Door dreiging en angst gaan we meer en vooral ongezonder eten. Maar waarom? We zijn emotie-eters. Het eten van meer zoet, zout en vet geeft ons een kortstondige beloning. Herkenbaar?

Suiker maakt ons blij, maar slechts heel kort

Vooral suiker nodigt ons uit tot herhaling. Suiker zorgt voor de afgifte van dopamine in ons lichaam. Dat is een stofje dat vrijkomt als gevoel van ‘beloning’. Zodra suiker je tong raakt, krijgt je frontale cortex (het voorste deel van je hersenen) een seintje dat het beloningssyteem geactiveerd mag worden. Heel slim van suiker!

Door de grote hoeveelheid suikers neemt onze buikomvang steeds verder toe. De toename van het slechte buikvet heeft weer grote gevolgen voor allerlei “vage klachten” zoals vermoeidheid, een opgeblazen gevoel, geen motivatie, negatief denken, pijntjes en niet fris opstaan. Om dat te compenseren, grijpen we al snel naar “comfort food”, zodat we weer even blij zijn.

De gevolgen van de lockdown

Ongezonder eten resulteert uiteindelijk in een slechter leefpatroon. Dit maakt ons nog zwakker. Hierdoor zullen we nog eerder een gewild slachtoffer zijn voor volgende virusinfecties. We plegen op een geleidelijke manier zelfmoord, maar we beseffen dat niet.
We hebben niet zelf de motivatie om hier iets aan te doen. We zoeken altijd weer naar de weg van de minste weerstand en naar veiligheid. Een prik is de uitkomst? Misschien voor een kort termijn, maar willen we ieder jaar opnieuw minimaal een of twee vaccins?

Vitaliteit van binnenuit

Laten we gaan werken aan onze vitaliteit van binnen uit. Maar waar krijg je energie van? Dat is de vraag. Hoe verbeteren we ons leefpatroon? Hoe versterken we zelf ons immuunsysteem? Om een goede start te maken is het van belang om te weten hoe het op dit moment met je eigen gezondheid staat. Gezondheid is niet de afwezigheid van ziekte, maar staat voor jouw vitaliteit en weerbaarheid.

Een objectief beeld van jouw gezondheid

Hoe vaak zeg je: “Goed hoor”, als mensen vragen hoe het met je gaat? Maar is dat wel zo? Ik ga je die vraag niet stellen, ik kan jou namelijk precies vertellen hoe het met je gaat!

Met een complete lichaamsanalyse in de Health Check krijg je een uitgebreid overzicht hoe het met je lichaamssamenstelling staat.

Dit alles kun je bijhouden in het unieke OERsterk Gezondheidspaspoort. Een objectief en eerlijk begin van je weg naar een gezonder leven met gezonder eten.

Bij een Health Check krijg je uitleg over

  • de verhouding spiermassa-vetmassa
  • de verdeling van spieren en vet over je lichaam
  • de hoeveelheid buikvet
  • de mate van eventueel overgewicht
  • je bloedonderzoek op suiker, laaggradige ontsteking, cholesterol en vitamine D

Beloon jezelf en maak hier direct een afspraak

Je gezondheid is je grootste kapitaal

Iedereen is dankzij de coronacrisis met zijn neus op de feiten gedrukt. Welk feit? Gezondheid is het grootste kapitaal. Toch nemen we het meestal voor lief en komen we pas in actie als we klachten hebben. Dat is een gemiste kans, want waarschijnlijk is jouw lichaam meer waard.

Gezondheids-APK

Mogelijk ben je vaak moe, zit je niet lekker in je vel, heb je overgewicht of last van vage klachten. Misschien voel je je juist prima, maar ben je heel nieuwsgierig over of alles onder ‘jouw motorkap’ in balans is. Jaarlijkse besteden we met z’n allen behoorlijk wat geld aan het onderhoud van ons huis, de auto en de tuin, maar hoeveel besteed je aan het onderhoud van je eigen gezondheid?

Als OERsterk Coach ben ik in staat om jouw gezondheid in kaart te brengen. Een expert op het gebied van vitaliteit, vooral hoe jouw vitaliteit met natuurlijke leefstijlinterventies versterkt kan worden. Hierbij kun je denken aan voeding, leefstijl, ademhalingstechnieken en supplementen.

Ik bied je een persoonlijk en praktisch behandelplan-op-maat aan, waarmee jouw vitaliteit wordt versterkt en/of sterk blijft. Ervaar het zelf! Het effect is onbetaalbaar. Want zeg eens eerlijk: wat is jouw gezondheid waard?

Aanmelden voor de Health Check