Waar zou je het liefst afvallen? Waarschijnlijk eindigt je buik in de top 3. Veel mensen hebben een buikje en er zijn er veel die daar graag van af zouden willen komen, maar hoe raak je buikvet kwijt? Met welke voedingsmiddelen kun je buikvet verbranden? Of kun je plaatselijk buikvet verbranden? Als lifestyle coach en oud-fysiotherapeut geef ik je graag de juiste feiten en tips over buikvet verbranden.

Is buikvet ongezond?

Zondermeer ja! Veel mensen willen buikvet verbranden, omdat ze het niet mooi vinden of omdat het in de weg zit. Maar wist je dat buikvet ook zeer gevaarlijk kan zijn? Het buikvet, ook wel visceraal vet genoemd, verhoogt het risico op hart- en vaatklachten, diabetes en zelfs op bepaalde vormen van kanker. Belangrijk is om te weten dat buikvet niet "het bekende zwembandje" is waar je tegenaan kijkt. Het vet zit (onzichtbaar) rond je lever, milt, alvleesklier, maag, galblaas en tussen je darmen.

Buikvet verliezen door voeding?

Dat kan, maar... beperkt. Buivet verbranden en 'je buikje' verminderen is niet hetzelfde. Als je het internet opgaat dan zie je adviezen zoals het drinken van groene thee of het dagelijks nemen van een lepel appelazijn. Ook het veel eten van rood fruit en groene bladgroenten zou de oplossing zijn. Helaas is het effect van deze gezonde voedingsmiddelen maar beperkt.

Deze tips geven dus een eerste aanzet, maar resulteert zeker niet in het gewenste effect. Het verbranden van vet op een specifieke plaats (bijvoorbeeld je buikje aan de vookant) is sowieso een illusie.

Elk lichaam is anders!

Het is niet per definitie logisch dat elk dieet, elk trainingsschema, elke aanpak om af te vallen bij iedereen hetzelfde werkt. Elk lichaam is anders. Het is daarom goed om te weten hoe jouw lichaam werkt.

Doe de Zinzino Balance Test Boek de gratis Gezondheidsmeting

 

Buikvet verbranden door training?

Ja, maar... ook weer beperkt. Er bestaat nog steeds het idee dat je buikvet kunt verbranden door je buikspieren hard te trainen. Toch zie je maar weinig resultaat bij mensen die iedere dag een "buikspier kwartiertje" toepassen. Dat komt omdat het lichaam niet de energie haalt van de plaats waar je het op dat moment zou willen.

Je energievoorziening en de stofwisseling werken als één geheel. De vetreserves worden over het hele lichaam aangesproken. Om buikvet kwijt te raken zul je je dus niet alleen op je buik moeten richten. Je moet er voor zorgen dat je in totaliteit veel energie aan gaat spreken. Daarom zie je soms slanke mensen met een "buikje". Dit komt omdat het lichaam wel voorkeursplaatsen heeft om overtollige energie op te slaan. Hierbij spelen je hormonen een belangrijke rol. Denk hierbij aan Insuline, Leptine en Cortisol.

3 Tips over voeding en hormonen

Zo kom ik toch weer terug bij voeding. Zorg ervoor dat je de spiegels in je bloed van deze belangrijke hormonen in balans houdt. In mijn blog over tips tegen stress en spanning kun je nog meer tips lezen, maar de onderstaande zijn heel belangrijk als het gaat om voeding!

Eet dagelijks groene groenten en fruit voor de juiste hoeveelheid vitamines en mineralen.

Eet regelmatig vette vis voor de nodige omega 3.

Beperk de inname van alcohol, snelle suikers en stop met roken.

 

Wil je weten hoe het met je omega 3 index staat? Neem dan contact met me op voor een cel gezondheidstest. Wil je nog meer adviezen bel me op! Je kunt mijn nummer op de contactpagina vinden.