Het is een vraag die ik geregeld krijg als OERsterk leefstijlcoach en ik zal proberen er een helder antwoord op te geven. Vrij vertaald werkt de orthomoleculair therapeut aan jouw gezondheid op het niveau van lichaamscellen. Want als de cellen in ons lichaam gezond zijn, dan hebben we veerkracht, weerbaarheid en vitaliteit. Dat maakt ons gezond.

Je gezondheid bekijken door een microscoop

Als leefstijlcoach en orthomoleculair therapeut ga ik je met wetenschappelijk onderbouwde kennis begeleiden om klachten voor te blijven of je te adviseren en te coachen om van klachten af te komen. Dit doen we aan de hand van:

  • Wat is Gezondere voeding?
  • Wat is het effect van meer bewegen
  • Werken aan stressreductie
  • Suppletie (ondersteuning met vitamines, mineralen en/of fytonutriënten)
  • Een beter bioritme en meer slaap
  • Leefstijl interventies

Alles wat je doet komt door, en heeft invloed op, je cellen. De orthomoleculaire therapie richt zich op het versterken en verbeteren van je lichaamsfuncties. Dit doe ik na een gedegen onderzoek met vragenlijsten en eventueel een heel waardevol microscopisch bloedonderzoek. (Geen paniek, ik heb maar een paar druppels nodig.) Ik zoek namelijk altijd naar de oorzaak van de oorzaak. Uiteindelijk zit de oorzaak vaak diep weggestopt in je cellen en daar zit meestal een groot deel van de oplossing.

Gezondheid is je grootste goed en daar moet je zuinig op zijn. Je lichaam weet prima hoe het moet herstellen, maar heeft daar wel jouw hulp bij nodig. Je hebt je eigen gezondheid dus zelf volledig in de hand. Niet morgen, maar vandaag al! Morgen is de dag die nooit komt.

Maak vandaag nog een afspraak voor een kennismaking

Klachten zoals vermoeidheid of de ziekte diabetes zijn niet nodig!

Nederland heeft een geweldige reputatie op het gebied van acute geneeskunde. Denk aan de enorme kennis en vaardigheden die er zijn bij huisartsen en specialisten bij de behandeling van acute klachten zoals letsel aan botten, spieren en gewrichten, acute hartklachten en nog veel meer.

De grote problemen van medische begeleiding liggen echter bij de chronische aandoeningen. Of beter gezegd: de preventie ervan. De medische professionals zijn veel minder actief bezig met de preventie van klachten zoals:

Neemt niet weg dat je hierin de huisarts of specialist moet passeren, maar in Nederland moet je eerst ziek zijn om beter gemaakt te worden. Ik heb van dichtbij meegemaakt dat iemand niet ziek genoeg was om geholpen te worden, totdat hij een spoedgeval werd en wel ineens aan zijn hart geopereerd kon (moest) worden. Omgekeerde wereld dus. Daarom wil ik mensen helpen ziektes te voorkomen door in te zoomen tot op het laagste niveau: de cellen in je lichaam.

Als orthomoleculair therapeut help ik je bij het veranderen van je leefgewoonte

Gelukkig worden mensen zich steeds meer bewust van hun zelfregulerend vermogen. Door gerichte aanpassingen in leefstijl en voeding kun je er voor zorgen dat dit aansluit bij jou unieke lichamelijke – en geestelijke stabiliteit.

Om hierin het juiste inzicht te krijgen en om de juiste veranderingen ook voor altijd te verankeren in je leefpatroon kan de ondersteuning van een leefstijlcoach en/of orthomoleculair therapeut van vitaal belang zijn. Wie wil er nou geen beter leven!? Ik help ook jou graag op weg naar een blijvend fitter leven.

Neem contact met me op

Ps. je mag me ook gewoon 's avonds bellen!